Българският нападател Спас Делев не се явява на тренировки с турския си клуб Мерсин Идманюрду и ръководството ще предприеме действия по този случай. В днешните турски медии се казва, че клубът ще отнесе този казус до УЕФА и до Турската футболна федерация, тъй като никой не му е позволявал да отсъства или закъснява.

Действията от страна на Мерсин ще бъдат предприети в понеделник.

"Делев има договор с нашия клуб до юни 2015-а година. Никой от Борда на директорите, или пък от щаба, не му е позволявал да отсъства или да не се явява. Нашите адвокати ще поискат наказание за него и от федерацията на Турция, тъй като той е картотекиран тук, и от УЕФА. Ще направим всичко възможно, за да му осигурим наказание, коментира пред турската спортна информационна агенция президентът на клуба Али Караманлъ.

Бившият нападател на ЦСКА претендира, че има да получава заплати и е в правото си да напусне. Неговото задължение е само да подаде жалба и след това да докаже, че не е получавал парите си в последните два месеца. От Мерсин обаче твърдят, че нямат никакви задължения към българина и той няма основание да  прекрати договора си./БТА