Босът на ЦСКА Александър Томов разкри интересни неща около отношенията си с втория главен акционер Петър Манджуков. Той твърди, че бизнесменът иска да се намалят разходите за заплати на треньорите и футболистите. 

За такова нещо се чу още в края на миналата година. Сега Томов говори за тези неща в ексклузивно интервю, което беше излъчено в предаването "А група токшоу" по Diema Sport

"Няма какво да крием, вече няколко месеца Манджуков иска решения в клуба, които не стават. Той не споделя даването на толкова високи заплати, преди всичко на треньорите и на някои футболисти. Той смята, че можем да намалим тези разходи. Да си призная, честно, не виждам как."

"В определен момент той помогна. Същевременно със заем с лихва ни помогна, който трябва да се връща и естествено ще му бъде върнат. Няма защо да крием, той иска решения в клуба, които не стават."

"Аз вярвам, че ние ще върнем тези пари. Смятам, че може да се разсрочат част от тези дългове, имаме още 20 дни, но трябва да се справим с текущите проблеми. Нямаме заплати, които са неплатени за миналата година. Всичко се движи нормално, въпросът е да не се иска нещо, което ще попречи на клуба."

"Миналата година ние платихме 4 млн., с което спасихме лиценза. Тази година трябва да платим на НАП 4-5 млн. лв. Това сме наследили от бившите пернишки управници тяхното обкръжение, които ръсят всекидневно неща срещу клуба."

"Много е лошо, когато някакви хора си пишат сами някакви суми и претендират за тях. Не бива да се очакват някакви революции. Ако има някакъв сблъсък между нас двамата, ще е лошо и за клуба. Не мисля, че той е лош за ЦСКА, но при всички случаи тези заеми са една неголяма част от задълженията ни."

"Ако се справим до август, после този клуб няма да има проблеми. Ако всичко е на основата на бизнеса на разума и правилата, не виждам някакви промени да се случат", сподели Томов. 

Той говори и за ежедневните информации, свързани със задължения на клуба. Постоянно излизат новини за дългове, забавени плащания и т.н.

"90% са мръсотии, които излизат в печата и единственото, което можем да направим, е да се абстрахираме от това. Има една група храчконосители, които са заинтересовани и са свързани с бившето ръководство и търсят медиите за свои икономически амбиции. По света такива неща се преследват, но у нас не", сподели още Томов.

Босът на ЦСКА говори и за ситуацията с базата на клуба. Той очаква скоро да получи разрешение за ремонт на базата на Панчарево, която според него сега тъне в тотална разруха. 

"Истината е, че ЦСКА завари един полуразрушен стадион, но ние сме единственият дискриминиран клуб и не може да се инвестира. Ние всичко, което инвестираме, става държавна инвестиция. Ние сме принудени непрекъснато да плащаме наеми." 

"Панчарево го заварихме напълно разрушено. Подадохме молба до Министерството на спорта за реконструкция там и ако го получим до края на март, започваме от април. Докато то не се възстанови, ще тренираме на Царско село. Не е като преди 7 години да си тренираме на Панчарево. Сега заварвам тотална разруха, махнати бунгала, махната столова, откраднати помпи...", сподели още Томов.

Той заяви още, че практиката на публикуване на възнагражденията на играчите, която беше предприета при началото на сегашното му управление, води до някои спекулации с играчите на ЦСКА.

"Ние публикуваме договорите, възнагражденията са известни. Но виждаме, че колкото повече отваряме една информация, толкова се получават спекули. Има една недобросъвестност, която пречи на това." 

"Ние сме готови с финансовите резултати за 2014 г. и ще го обявим на пресконференция. При нас няма нищо тайно, дали сме 5 млн. за заплати на играчите миналата година. Има критерии, всичко минава през банки, през одити и отчети", сподели Томов.