Главният акционер в ЦСКА Александър Томов коментира  пред Нова Тв предстоящия мач с Ботев, изходът на който ще реши кой ще е последният участник в първата шестица. Томов каза, че фенове са го убеждавали, че "червените" имат полза от това Левски да не е сред първите 6, но добави, че смята, че ЦСКА трябва да победи.

Припомняме, че преди последния кръг от редовния сезон Левски е 7-и с 31 точки, а Ботев е 6-и с 33. През уикенда, Левски посреща Марек. При успех "сините" ще трябва да очакват изхода на двубоя в Пловдив между "канарчетата" и "червените". Ако ЦСКА победи, или направи равен, това би означавало, че ще отвори пътя на вечния си съперник към първата шестица.

"Пих кафе с група разгорещени фенове от една от фракциите ни. Убеждаваха ме, че ако сме умни, непременно трябва да пратим Левски във втората шестица. Толкова бяха разгорещени, че аз се смях. Моето мнение е, че ЦСКА трябва да си играе своята игра", започна Томов. 

"ЦСКА трябва да победи или да даде всичко от себе си. Сигурно имаме полза Левски да не е в първата шестица, но аз не съм способен на такова нещо. Смятам, че и Младенов не е способен на подобно нещо", завърши силният човек на "Армията".

"Без ЦСКА и Левски шампионатът не е интересен. Питах един фен, знаеш ли колко ще загубим, ако Левски го няма. Ние от един такъв мач печелим 150 хиляди. Това се опитвам да кажа на г-н Домусчиев. Вчера гледах пловдивското дерби. Това не бе футбол. Това бяха кални хора, които се бутаха. Това не може да е терен. Ето и този на Локо Сф. Такива терени изравняват силите на съперниците. Указанието, което аз имам, и това е и на старши треньора, е да се играе по най-силния начин Ботев. На никого не са приятни две поредни загуби. Но не бива да се мисли, че във футбола трябва винаги да се побеждава. Ето какво се случи с Реал Мадрид /бел. ред. загубата от Шалке с 3:4/. Работата на треньора е да изведе нещата, психически. След това в плейофите всеки мач е финален".

"Чувал съм спекулациите, но аз това, което искам да кажа на феновете и на Левски, и на ЦСКА: Нека да се играе футбол и да не обръщаме внимание на спекулациите. Това е за западналите вестници. За мен трябва да се играе футбол. Ботев не е слаб отбор. Това, което обаче искам, е да се погрижат за стадиона", каза още Томов.