Йордан Тодоров направи първа тренировка с новия си - стар отбор на Локомотив Пловдив. На излизане за нея публиката скандираше името му. Той не е все още напълно изчистил взаимоотношенията си с Миньор Пк, но е получил оттам разрешение да тренира на „Лаута”.

„Мисля до два-три дни да оправя нещата с Миньор, категоричен е Данчо. Има още едни детайли, които трябва да разреша с хората от Перник. Щом съм тук, значи всичко е наред. Това е моето желание, да играя за Локомотив. Хората тук ме обичат и това ме радва. Амбициран съм да дам всичко от себе си. Не знам за колко ще подпиша, но и за два дена да е пак ще дам всичко от себе си. Искам да радвам всичките тези хора, които ми вярват. Нека благодаря на Неделчо Матушев, че ме искаше в отбора и направи всичко възможно да съм тук. Трябва да му се отблагодаря с игра.”

Попитахме Йордан Тодоров дали съжалява за престоя му в Миньор Перник и въобще за всичко, което му се случи през 2010 година.

„За престоя ми в Перник не съжалявам, заяви Данчо. За някои неща през 2010 година ми е неприятно, но не съжалявам, защото е такъв животът. Съобразявам се с всяка една ситуация, в която съм попадал и съм гледал да излизам бързо от нея. Важното е да съм жив и здрав и да нямам контузии. За Миньор мога да кажа само хубави неща, защото нищо лошо не съм видял там. Изкарах добри месеци там и оставям добри приятели.”

Данчо призна, че е имал разговор и с друг отбор, но не е коректно да споменава името му. От ЦСКА не са го търсили.

„Аз се чувствам най-добре в Пловдив, категоричен е Данчо. И затова избрах да дойда тук, защото съм такъв характер, който търси предизвикателствата. Знаете, че съм играл в отбори, където винаги цел е била първото място. Аз така съм научен и възпитан да търся най- доброто. Размислих добре преди да се върна. Тук съм да помогна с каквото мога на отбора на Локомотив.”

Футболистът засегна и проблема със Стяуа, където не само той, но и други българи не успяха да се наложат.

„Не мога да си обясня защо се получи така в Стяуа, чуди се Тодоров. Не искам да звучи като мое оправдание, но не ми дадоха шанс, какъвто ми даде Виктор Пицурка по време на контролите. След като той си тръгна и нещата се промениха за мен. Като дойде новият треньор с новото ръководство и каза, че съм ненужен и ме изпратиха във втория отбор, а аз не съм футболист за втория отбор. Моите уважения, но... Не съм видял нищо лошо от Стяуа, но това е живота. Дано е всяко зло за добро.”