Отборът на Локомотив Пловдив започна подготовка за пролетния дял от първенството с шест нови футболисти, като трима от тях са юноши на клуба, двама са чужденци, и Йордан Тодоров, който се завръща на Лаута. Юношите са Благомир Мастагарков, който вече има мач в А група, Христо Стамов и Илиян Марчев.

Старши треньорът Неделчо Матушев заяви на пресконференция преди тренировката, че Бариентос и Боян Дойкич, които идват от гръцкия Трикала, ще подпишат договори за по две години.

“Ще има на проби още много футболисти, като търсим офанзивни халфове и нападатели. Знаете, че има интерес към наши футболисти, трансферирането им в други отбори е приоритет на президента ни Коко Динев. Ако се разделим с някой от тях, тогава ще мислим за техни заместници”.

Първи на стадион Локомотив пристигна сърбинът Боян Дойкич. Той получи екипировка с номер 17. Йордан Тодоров пък се срещна с някои от бившите си съотборници като се видя за малко и с Кирил Котев, който също е на “Лаута“, но няма да води подготовка с отбора, след като преди време направи трансфер в далечен Китай.

Ето и имената на играчите участали в първата тренировка на Локомотив Пловдив за 2011 година: вратарите Флориан Лучини, Тодор Тодоров и Стоян Ставрев, който вече е в групата на треньорите, и полевите играчи Здравко Лазаров,Семир Бенжалюн, Юнес Бенжалюн, Базил де Карвальо, Габор Ерош, Благомир Мастагарков, Илиян Марчев, Дани Кики, Данчо Тодоров, Пламен Крачунов, Мартин Кавдански, Валери Георгиев, Джереми Родригес, Христо Златински, Николас Раймонди, Боян Дойкич и Хуан Мануел Бариентос.