Президентът на Локо София Николай Гигов даде специално интервю за Гонг, като коментира нападението над спортния директор на столичните железничари Георги Марков от страна на фенове на Миньор по време на мача между двата отбора, завършил 0:0. Гигов бе категоричен, че това е недопустимо и добави, че няма да позволи никой да се гаври с клуба.

Как ще коментирате изказванията на шефовете на Миньор за инцидента с Георги Марков?

Не знам някъде в света охрана да позволи феновете да се саморазправят с някой човек от ръководството на гостуващия тим. Също така съм възмутен от това, че охраната блъскаше нашия оператор да не снима. Какво значи това нещо, изумен съм от това, което чувам и виждам едва ли не, че Георги Марков трябва да бъде разследван за подбудителство и такива неща. Най-малкото е нужно да му се извинят, но да се говорят глупости по адрес на Георги Марков е недопустимо. Ако не се вземат мерки сега за инцидента в Перник, ще има много по-сериозни проблеми за вбъдеще.

Регламентът предвижда не повече от 4 срещи наказание за Миньор Перник?

Не мога да коментирам регламента, нито работа на комисията. Мен ме интересува авторитета на Локомотив и на Георги Марков. Никой не може да се гаври с него. Аз и ръководството стоим твърдо зад него. Георги Марков е доказан и като футболист, като ръководите също е сериозен, така че не е нормално това нападение.

На мен поне ми направи впечатление, че Георги Марков не отвръща на феновете, за да ги смири...

Ще ви върна по-назад. Когато играехме на нашия стадион, дай боже скоро пак да играем там, когато се получават такива инциденти в ложата, в която са настанени хората на гостуващия отбор, където стоя и аз, винаги аз и Георги Марков сме потушавали конфликта, въпреки че има охрана. Но това да се случи в ложата на гостуващия отбор и да няма никаква охрана...Представяте ли си какво щеше да стане ако Георги Марков беше отвърнал, щяха да го задържат.

Щеше да се стигне до много тежък инцидент...

И Георги Марков и момчетата, които бяха там имат много добра физика, можете да си представите какво щеше да се случи.

От тук нататък какви ще бъдат вашите стъпки, ще предприемете ли съдебни действия. Появи се информация, че от Миньор имат намерение да предприемат съдебни действия към Георги Марков?

Нямам намерение да отговарям, но това, което може да се предприеме от тук нататък трябва да питате Георги Марков, това е лично посегателство върху самия него. Относно клуба и ръководството, ние няма да позволим някой да се гаври с нашите играчи и нашите ръководители, и с нашата публика. Това, че до сега мълчахме, не означава, че не сме ядосани.