Отборите на Миньор Перник и Локо Сф не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в интересен и динамичен мач от 2-рия кръг на А група.

Приятното впечатление от двубоя бе развалено от една случка разиграла се в самия край на срещата, когато десетина фенове на „чуковете“ нахлуха в официалната ложа на Стадиона на Мира и нападнаха спортния директор на столичните железничари Георги Марков. Наложи се спешната намеса на органите на реда, както и на президента на перничани Никифор Вангелов, за да не се стигне до по-сериозни ексцесии. Самият Марков напусна стадиона с полиция под бурните освирквания на феновете. Според очевидци спортният директор на столичани е предизвикал с поведението си тази реакция на феновете.

През първата част, още в самото начало на мача, двата отбора си размениха по няколко атаки, който обаче не доведоха до гол. Още в 5-ата минута Телкийски можеше да открие резултата в полза на Локомотив София. 5 минути по-късно Писаров отправи хубав удар, който обаче бе спасен от стражът на гостите Михайлов. В 15-ата минута пък столичните железничари отново пропуснаха отлична възможност. Пеев пое една топка, пусна хубав пас към Борносузов, който не можа да се разпише.

От този момент до края на полувремето домакините диктуваха събитията на терена. В 24-ата минута „чуковете“ подеха бърза контраатака чрез Писаров, който подаде на Траянов. Последният стреля, но в тялото на Михайлов. Последва добавка, но кълбото бе изчистено в корнер. След изпълнението на ъгловия удар стана невъобразимо меле в наказателното поле на Локомотив, а това доведе до две изчиствания от голлинията. Бибишков отправи нов удар, но без успех. При добавката късметът обърна гръб и на Писаров.

Минута по-късно Харид отправи силен удар от 20 метра, но вратарят на гостите се превърна в същински герой след като изчисти за пореден път.

В последната минута на полувремето Цветков не успя да намери вратата пазена от Михайлов от границата на малкото наказателно поле. Така полувремето завърши при резултат 0:0, а домакините можеха да съжаляват, че не водят в резултата.

Втората част започна с натиск на Миньор, като още в 46-ата минута удар на Харид премина в страни от вратата на столичните железничари.

В 51-ата минута локомотивци пропуснаха да накажат колективна грешка на Миньор. Телкийски открадна една топка, подаде на Димитър Илиев. Последният се засуети и топката му бе изчистена от стража на домакините Пейков.

Няколко минути по-късно пък, в 54-ата минута, Михайлов не се намеси по-най-добрия начин. Той изби лошо една топка, тя попадна в Бибишков, който отправи силен удар, но този път Михайлов се намеси безупречно.

Три минути по-късно „чуковете“ за пореден път можеха да открият резултата, но Михайлов бе блестящ.

В 74-ата минута гостите си спечелиха правото да изпълнят пряк свободен удар, който обаче не доведе до значителна опасност. Марчо Дафчев изпълни, последва несигурна намеса на Пейков, а след това топката бе изчистена в корнер.

До края на мача не се случи нищо по-интересно на терена.

След този резултат Миньор е на 12 позиция с 1 точка в актива си, а Локо Сфия е 10-ти с 2 пункта.