Спортният директор на Локо София Георги Марков говори специално за Спортно шоу Гонг, като коментира нелепия инцидент, разиграл се в самия край на срещата между Миньор Пк и Локо Сф, която завърши при резултат 0:0. Фенове на домакините нахлуха в официалната ложа на Стадиона на Мира и нападнаха ръководителя на столичните железничари. Марков обяви, че е бил ударен от немирните фенове и добави, че те са се разхождали в ложата като на пазара.

"За пъври път виждам на стадион да няма охрана и феновете да влизат спокойно в ложата, да хвърлят бутилки и т.н. Всичко си вървеше нормално, започнаха да ме псуват и така“, бяха първите думи на афектирания Марков.

„Не съм провокирал никого. Те влязоха започнаха да скачат, няма жив човек охрана. Всичко беше нормално, до последните 10 минути, когато се качиха, започнаха да хвърлят бутилки, да удрят, бяха към 200 човека“, продължи емоционалния си разказ ръководителят на Локо Сф.

„Нямаше никой в ложата, живо пиле нямаше, никакви хора на на Миньор нямаше. Имаше някакви момчета на Вангелов, които се опитаха да направят нещо, но... Тези, които нахлуха ритаха, псуваха, аз тръгнах да излизам, само двама полицаи ме извеждат. Полицията се намеси в края. Тогава дойде един полицай, който ми каза, че има един задържан за това, че ме е наплюл, а тези които ме удариха?! Но то няма охрана на стадиона. Те влязоха все едно са на пазар. И с Левски съм играл на този стадион, хвърлят камъни. И аз мога да се бия, но ако аз скоча ще ме заключат и два дни няма да мога да се оправя. Те замахваха, удариха ме в лицето. Няма ред, имаше 10 души полицаи. Такова не ми се беше случвало“, завърши изказването си емоционалния Марков.

Марков също допълни, че има доста охлузвания по тялото и ще изкара медицинско свидетелство за това в Пирогов.