Ръководството на Миньор Перник, в лицето на изпълнителния директор Йордан Димитров и административния директор Пламен Атанасов, нападнаха Георги Марков и го призоваха да се извини за поведението си на стадиона в град Перник. Според шефовете на Миньор, изпълнителният директор на Локомотив София е провокирал действията на привържениците, които го нападнаха във ВИП-ложата на съоръжението. Перничани смятат, че действията на Георги Марков са подсъдими.

Йордан Димитров сподели в актуално студио „Дерби“: „Организацията за мача беше перфектна. От страна на полицията и на охранителната фирма, от 12-15 човека, си свършиха перфектно работата. Лично преди мача се срещнах с Георги Марков, говорихме за футбол. Той не ми е казал, че се притеснява от нещо. Ръководството на Миньор Пк не е длъжно да осигурява охрана на всеки ВИП-гост в ложата. Защо нямаше провокации спрямо другите гости в ложата? Полицаите стояха между ВИП-ложата и феновете на Миньор. Вътре в ложата имаше още двама охранители. “

„Мисля, че в ложата трябва да стоят интелигентни хора, не оправдавам постъпката, но защитавам феновете, защото и мен някой да ме обижда, щях да реагирам. Ако Гошо Марков не беше отвърнал, нямаше да се стигне до тази ситуация. Трябва предварително да се мислят постъпките, за да не се стига до такива неща. На миналия мач с Локомотив София, ако бях постъпил като Георги Марков, щеше да стане идентичната история. Приканвам Георги Марков да се извини на публиката на Миньор, изчакваме решението на Дисциплинарната комисия и ще го приемем, след това отново ще изкажем мнението си“, добави Йордан Димитров.

„Заслужаваме наказание, но не приемем поведението на Георги Марков. Миньор е финансово обезпечен и футболистите ще имат спокойствието през този шампионат от тази гледна точка. Имаме да изплатим още една заплата и искам да кажа, че всички в управлението на клуба са зад отбора“, добави изпълнителният директор на Миньор Пк.

Административният шеф на клуба Пламен Атанасов също сподели своята позиция и нападна Георги Марков и неговото поведение: „Обвинявам Георги Марков най-отговорно за подбудителство за тази саморазправа. Няколко пъти го предупредихме да заеме своето място в ложата, но той отказа и продължи да дразни феновете. Това ме навява на мисълта, че той е отишъл с предварителна цел – да провокира. Поведението на Георги Марков може да бъде подведено под отговорност за хулиганство на спортно мероприятие.“