ЦСКА спечели турнира Плейстейшън след победа на финала с 4:1 над Аполон Каламаря. „Червените” вдигнаха купата след отлична игра и категорично надиграване на гостуващия тим от Гърция.

Момчетата на Стойчо Младенов наложиха темпото си на игра още в началото на двубоя на стадион „Българска армия” над грубия Аполон, чиито титуляри в рамките на първото полувреме получиха пет жълти картона.

След няколко добри отигравания „червените” откриха резултата в 32-та минута чрез Валентин Илиев, който майсторски засече с глава центриране от корнер на Маркиньос.

„Червените” се стигна и до втори гол в рамките на първата част. Перлата в селекцията на ЦСКА според Александър Томов Клаудинеи Апересидо вкара първия си гол с екипа на „червените”. Велизар Димитров задържа топката добре на гърди в наказателното поле, пусна към Удоджи, който нанесе бомбен шут, вратарят изби, но Неи реализира отблизо.

Малко преди почивката обаче Аполон Каламаря си върна надеждите за победа. След бърза атака за гърците, Брито намали разликата на 2:1.

Радостта на трибуните на „Българска армия” бе върната малко след почивката. Два бързи гола бяха вкарани в рамките на две минути. В 56-та Тодор Янчев изведе Гарсес отдясно по атаката на ЦСКА, той върна топката на точката за дузпа, Велизар Димитров я прескочи и тя стигна до Удоджи, който направи резултата 3:1. Зрителите за успяха да видят и запазената марка на радост след гол на Удоджи – салто.

В 58-та Велизар Димитров подаде на Зе Руи, португалецът навлезе в наказателното поле и с бомбен параболичен шут прати топката в сглобката на горния десен ъгъл за 4:1.

Така "армейците" триумфираха в тазгодишното издание на домашния си четиристранен турнир Плейстейшън, след като в първия двубой победиха Борац Чачак с 1:0, а на финала Аполон Каламаря с категоричното 4:1.