ЦСКА победи Борац (Чачак) с минималното 1:0 и в събота ще играе финал на турнира „Плейстейшън” срещу гръцкия Аполон Каламария.

„Червените” играха по-вяло през първото полувреме и предоставиха инициативата на своя сръбски съперник, който стигаше до по-опасните положения. Още в 3-та минута при опит за едно центриране Бобан Димитрович нацели гредата на вратата на ЦСКА.

Чак след първия половин час игра Амунике и Велизар Димитров погледнаха към вратата на сърбите, но до почивката двете нули се запазиха на светлинното табло.

Второто полувреме бе доста по-интересно, като Стойчо Младенов пусна в игра всичките си нови футболисти – Ланзаат, Гарсес, Зе Руи, Маркиньос и Неи.

Два опасни шута на Велизар Димитров белязаха първите минути на втората част, като един от тях доведе до откриване на резултата. В 58-та минута Димитров бе намерен от Ододжи, и с плътен изстрел по трева вкара единственото попадение в мача.

Малко по-късно голмайсторът напусна терена, тъй като изпита болки в оперираното си коляно.

В рамките на четири минути в края на двубоя бразилецът Неи да два пъти излезе очи в очи срещу вратаря на гостите Перич, но в първия случай стреля в аут, а при втория опит стражът спаси. Вратарят на Борац бе главен виновник за минималния резултат, като още няколко пъти запази мрежата си суха при опасни атаки на ЦСКА.

Финалът за купа „Плейстейшън” между ЦСКА и Аполон Каламария е в събота от 20:15ч. на ст. „Българска Армия”.