ЦСКА продължи победната си серия в елитната ни група. Момчетата на Стойчо Младенов победиха Ботев Пловдив с 1:0 в дербито от 11-ия кръг. Победното попадение падна в 68-ата минута, а негов автор стана Тони Силва. 

"Червените" са лидери в таблицата за временно класиране с актив от 26 точки, а Ботев е на 6-ото място с 18. Култовият за "червените" фенове Сектор Г на "Българска армия" отвори врати, а през втората част феновете направиха доста добра хореография, която впечатли и неутралните фенове. 

Срещата започна с едноминутно мълчание заради жертвите от взрива в с. Горни Лом. 

Гостите от Пловдив започнаха активно срещата и Иван Цветков и Чунчуков пробваха опасни атаки към вратата на "червените". В 9-ата минута Буш стреля с глава в аут.

Пловдивчани бяха по-активният тим в първите 20-ина минути, а "червените" отговориха с опасен удар на Буш, което беше и най-опасното положение в актива на ЦСКА през първата част.

До края на полувремето Буш и Маркиньос пробваха рефлекса на Стаховяк, но не сполучиха.

През втората част на мача смените на Стойчо Младенов дадоха резултат. Появата на Галчев и Соарес раздвижиха играта и това даде резултат. В 68-ата минута Соарес пусна топката към Тони Силва, който от няколко метра стреля в мрежата на Стаховяк.

До края на двубоя Буш и Тунчев пропуснаха да реализират ново попадение в полза на ЦСКА, но не сполучиха. Гостите от Пловдив имаха претенции за дузпа в заключителните минути на двубоя за игра с ръка на Стивън Сънди, но съдията не отсъди наказателен удар.

В крайна сметка ЦСКА стигна трудно до успеха, но увеличи разликата от преследвачите в таблицата за класиране. 

Вижте как протече мачът минута по минута

Съставите на двата отбора:

ЦСКА: Дивиш, Тунчев, Сънди, Кукоч, Тони Силва, Валентин Илиев, Буш, Василев, Маркиньос (60-Галчев), Рибейро (59-Луис Соарес), Карачанаков (76-Бергонси)

Ботев: Стаховяк, Христов, Инез, Николов, Васев (87-Милев), Балтанов (77-Галешич), Иршак, Гамаков, Огнянов, Цветков, Чунчуков (61-Колев).