Старши треньорът на Ботев Пд Велислав Вуцов бе крайно разочарован от съдийството при загубата на пловдивчани от ЦСКА с 0:1. Вуцов изрази мнение, че главният рефер и единият от страничните съдии са показали тенденция в отсъжданията си, като претендира, че попадението в полза на „червените“ е било от засада. Също така Вуцов имаше и претенции за дузпа.

„Не мога да не се гордея с отбора си, но резултатът не ме топли. Най-важното е, че имаше двама души, които не знаеха, че на терена има два отбора. Единият бе на терена, а другият бе от страни. Щом такива дузпи не се отсъждат, като положението със Стивън Сънди... Голът на Тони Силва бе от засада. Моето мнение е, че не играхме лошо. Да, не беше най-добрият ни мач в атака. За нас всяка точка е важна. Това е млад отбор“, започна Вуцов в ефира на Диема.

„Аз не мога да не се гордея с желанието и амбицията на моя състав“, каза още Вуцов.

„Моята първа оценка е, че нас не ни би ЦСКА, а двама души. След днес не съм оптимист за българския футбол. Мисля, че в много по-голямата част на мача успяхме да се противопоставим на водача. Видяхте гола на ЦСКА. Преди 3-4 кръга този човек ни свири в Разград (бел.р. Георги Йорданов). Тогава вие видяхте. Сега пак ще видите. Голът бе от поне 2 метра засада. В момента гипсират ръката на Стивън Сънди заради играта с ръка. Аз се гордея от моите футболисти. Шапка им свалям до земята. Това, което говорихме да изпълнят, го изпълниха. Имахме ситуации, търсихме гола. И на тях им казах, че ако не вкараме, тези хора ще ги добутат до гол. Бяхме подредени, организирани. Срещу нас имаше силен отбор на ЦСКА. Тим в подем. Но не мога да кажа, че са ни надиграли. Грешката при гола е повече от друго естество“, допълни по-късно в ефира на Дарик радио Вуцов.

„Колко положения имаше ЦСКА до 67-ата минута?! ЦСКА бяха подредени като нас. Трудно създаваха и те положения, трудно бе и за нас. В завършващия пас можеше да сме по-концентрирани. Знаехме какъв отбор има срещу нас и се опитахме да бъдем концентрирани“.

„Този човек втори път свири важен мач на Ботев. Единият страничен съдия не разбра, че има Ботев на терена. Засадата въобще няма да я коментирам. Видях два обратни тъча. Този от към моята страна страничен беше чудо. Не искам да коментирам съдиите и ми кажете така напредвали българският футбол. Какво страшно има да завърши срещата 0:0. Страшен страх да не стане изненада. Извинявам се, че съм в такъв тон, но съм афектиран. Съжалявам много за тези момчета, които заслужаваха да си тръгнат с нещо“, завърши Вуцов.