В ЦСКА отново поискаха от БФС да изхвърли съдията Стефан Спасов от българското съдийство. След като от „Българска армия" още в неделя реагираха и разкриха, че ще изискат от футболното тяло да отстрани Пастата, днес „червените" публикуваха и декларация по проблема на сайта си.

Ето какво гласи декларацията на официалната страница на ЦСКА относно съдийството на Еклерчето, прекръстен така от Любослав Пенев:

ПФК ЦСКА изказва най-дълбокото си възмущение от начина, по който така нареченият елитен съдия Стефан Спасов се опита да ръководи съботното дерби от българската А група между отборите на ЦСКА и Локомотив София.

Безотговорното, гарничещо с безобразие, съдийство на Спасов в този мач, неоспоримият факт, че с неадекватните си отсъждания той ощети сериозно, както нашия, така и отбора на Локомотив, ни дава основание да апелираме към ръководните фактори на Българския футболен съюз и съдийската комисия за отстраняването на Спасов от българското съдийство.

С неадекватните си прояви, човекът в черно успя да превърне едно столично дерби в пародия на футбола и даде нагледен урок как НЕ ТРЯБВА да бъде ръководен мач между професионални отбори. Само за 90 минути той успя да се превърне в главно действащо лице на целия 13. кръг, разваляйки футболния празник на феновете на двата отбора, подигравайки се с труда, подготовката и усилията, хвърлени от треньори и футболисти за този мач и опорочавайки и опетнявайки за пореден път лицето на българското съдийство.

Без да навлизаме в детайли относно допуснатите от Спасов грешки по време на срещата, коментарите, за които все още не слизат от челните страници на българската спортна преса, само ще подчертаем своето недоумение и отвращение от това, че един човек може безнаказано да се гаври с футбола у нас.

Ден след разиграния от Стефан Спасов цирк в Надежда, дори председателят на съдийската комисия Димо Момиров остро заклейми проявите на подопечния си в публичното пространство.

Категорично заявяваме, че в никакъв случай няма да стоим безучастно и ясно съзнавайки, че не можем да върнем времето назад и да поправим поразиите, нанесени от гореспоменатия господин, то поне можем да предотвратим той да се развихря отново по същия начин в бъдеще, подигравайки се с футболисти, треньори и фенове, както го направи с отборите на ЦСКА и Локомотив в събота.

Поради тази причина, ръководството на ЦСКА ще подаде жалба до съдийската комисия, като искрено вярваме, че в името на футбола на Стефан Спасов ще бъде наложена подходяща санкция и той ще намери своята реализация в друго поприще, в което може и да бъде полезен.