Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев остана много доволен от играта на своя отбор, въпреки равенството 2:2 при гостуването на Локомотив София. Според него „червените” са играли „прекрасно”, но не са оползотворили положенията си. Младият специалист не пропусна да отбележи и слабото съдийство на Стефан Спасов, който бе определен като „престъпник”.

„Може би с оглед на изпуснатите положения резултатът е справедлив. Аз съм доволен от моите момчета и искам да ги поздравя. За да върви един мач и да има спектакъл трябва съдиите да са незабелязани, много слабо съдийство днес”, заяви Пенев.

„Поздравявам отбора си, стана мъжки мач, разделихме си точка и продължаваме напред. За такива мачове искам по-подготвени съдии. ЦСКА игра прекрасно, не оползотворихме ситуации, които бяха чисти за гол. Това ни подкани към равен резултат”, допълни Пенев.

На пресконференцията след мача бившият нападател бе още по-остър към съдийството на Стефан Спасов:

„Ще започна анализа си на мача отзад напред, слаб съдия. Съдията е говорил на нашите футболисти на терена ‘Май усрах мача, дадох дузпа за Локомотив, защото не бях сигурен за вашата’”.

„През целия мач се вайкаше и охкаше, всички ние сме жертви на лошото съдийство. Не знам Паста ли е, Пастичка ли е или Еклерче, но той е страхотен престъпник”.

„Абстрахираме се от грешките на тримата вълшебници, трябваше да вкараме гол и мачът приключва, имахме три положения за четири минути в началото на второто полувреме. Не се е случило и си тръгваме с една точка. Всеки бърка, възможно е тези грешки да бъдат сведени до минимум. 22-та се представиха прекрасно, но едни други хора развалят спектакъла. Ако трябва ще завършим 5:5, но трябва всичко да се свири”, завърши Пенев.