Отборите на Локомотив София и ЦСКА не успяха да излъчат победител в дербито от 13-ия кръг на родната „А” група, завършвайки 2:2 на стадиона в 'Надежда".

Пред близо 5000 зрители, сред които бе и националният селекционер Станимир Стоилов, двата тима показаха добра игра, но в крайна сметка никой не успя да стигне до трите точки в мача.

Срещата ще се запомни и със скандалното съдийство на Стефан Спасов, който отсъди две спорни дузпи – по една и за двата отбора. След двубоя и от двата треньорски щаба изразиха недоволство към главния арбитър.

Резултатът в мача бе открит в 13-ата минута, когато „червените” получиха право да изпълнят наказателен удар за нарушение на Дарко Савич срещу Мишел Платини. Ситуацията бе доста спорна, но Спасов не се поколеба да посочи бялата точка. Точен от наказателния удар бе Иван Стоянов.

Само пет минути по-късно главният съдия Спасов реши да се реваншира на домакините, отсъждайки нова смешна дузпа, този път в противниковото наказателно поле. Виновник за гостите от ЦСКА се оказа защитникът Александър Бранеков, който действа непозволено срещу Зоран Балдовалиев, а изравнителното попадение за „железничарите” бе дело на Мартин Камбуров.

В първата атака след подновяването на играта домакините имаха отлична възможност да излязат напред в резултата, но Данаил Митев стреля неточно от изгодна ситуация. Това обаче направиха гостите от ЦСКА в 24-ата минута, когато след перфектна контраатака Мишел Платини вкара в мрежата на Галев. Спас Делев напредна добре по лявото крило и центрира прецизно в наказателното поле, където бразилецът с глава прати топката в левия ъгъл на вратата.

Двата тима продължиха да атакуват и успяха да създадат още няколко интересни положения пред двамата вратари, но в крайна сметка резултатът се запази до края на първата част.

През второто полувреме темпото на игра спадна значително, а единственият гол през тези 45 минути бе в полза на Локомотив. Той бе дело на Данаил Митев, който бе изведен чудесно в наказателното поле, напредна отдясно и с удар в долния ляв ъгъл на вратата изравни за 2:2.

Влезлият като смяна Дерек Асамоа имаше отлична възможност да подари трите точки на своя тим, но останал сам срещу Здравко Чавдаров не успя да го преодолее.

Домакините от Локомотив София доиграха мача в намален състав след втори жълт картон на голмайстора Митев. Преди това обаче Стефан Спасов спести два червени картона, съответно на Александър Бранеков и Георги Марков.