Адвокатът на ЦСКА Радостин Василев разкри, че „червените“ не могат да картотекират Абел Анисе заради неизпълнение на задълженията от страна на БФС.

„ЦСКА е изисквал жълтата карта от литовския отбор Нервезиз, който е аматьорски. Той ще се състезава като професионалист, вече една седмица БФС не потвърждава, тоест не можем да получим жълтата му карта заради неизпълнение на БФС на това, което им е задължение“, обясни Василев.

„Вярвам, че в БФС ще вземат правилното решение. В крайна сметка в момента ЦСКА има интерес да придобие този футболист от трети отбор, в който е бил трансфериран и се надявам, че футболният съюз ще ни помогне да вземем жълтата карта. От представянето му до настоящия момент, той води подготовка с ЦСКА, той е с редовно прекратен договор с Черноморец, моето искане е Черноморец, ако имат претенции да си ги търсят в съда. Така както не сме съгласни с Иван Караджов, ние го оспорваме в съда, но той е картотекиран в Локомотив.“

„Около Анисе всичко е кристално чисто. Поддържам си думите за състоянието на БФС административно. Ръководството е взело това решение, има евентуални много сериозни плюсове на отбора, затова е предприето“, допълни адвокатът.

Димитър Борисов пък коментира случая с Анисе така: „По принцип зависи от спортно-техническите комисии на БФС.“