Адвокат Борис Колев взе участие в пресконференцията на ЦСКА и внесе яснота около процедурата за наказанията на футболистите на ЦСКА, хванати с допинг. Според него тя е нарушена, тъй като БФС е трябвало да обяви взетото от БОК решение в 15-дневен срок, но това все още не се е случило.

„Съгласно закона, могат да се наказват спортистите, безспорно е, че БФС е орденът, който следва да санкционира спортистите. Наказващите органи са Дисциплинарната комисия на БОК, както и Дисциплинарната комисия на БФС. БОК взе решение за извършените нарушения на антидопинговата асоциация. Не е изпълнено обаче следното: Член 79 казва, че лицензираната спортна решението се взима за 15-дневен срок“, заяви Колев.

„Решението на БОК бе взето на 30 януари, така че този 15-дневен срок изтече отдавна, а ние нямаме решение от БФС все още. БФС налага наказанието, а то може да се обжалва към спортния арбитраж.“

„Единият наказващ орган обжалва решението на другия наказващ орган. В момента процедурата е нарушена. Футболистите са изключително разтревожени. Ние от самото начало декларирахме, че ще говорим само истината за този казус. Абсолютно сме откровени, поздравявам ръководството на ЦСКА за това. За мен нещата са категорични, много е ясно, какво следва да се прави. Ако не е така, значи правото не се спазва. Нека има справедлива процедура. Убедени сме, че това са правилните наказания за нас, има си решаващ орган, но нека се спазват законите“, допълни адвокатът.