Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов взе участие в пресконференцията, която от „червените“ клуб организираха по обяд. На нея той уточни, че с изказванията си преди няколко дни не е критикувал премиера Бойко Борисов, който според него „помага еднакво добре на всички клубове“. Младенов призна, че ситуацията в клуба е трудна поради кадровите проблеми, но ще се бори до дупка и призова феновете да подкрепят отбора.

„Може би това е последното ми изказване по въпроси, които не ме касаят, предпочитам да говоря за спортно-технически неща, за които нося отговорност. Искам да изчистя едно мое изказване. Той премиерът помага еднакво добре на всички клубове, помагал ми е през всички тези години, в Египет с едно обаждане изпрати правителствения самолет за да ни спасят от това, което стана в Либия. Нека не го вкарваме в това, което не заслужава. Аз във футболния съюз вярвам на един човек и това е Боби Михайлов. Познавам го като футболист, ние сме приятели до ден днешен, той е честен и доблестен човек, никога не мога да предположа, че той би ощетил който и клуб да е, най-вече и ЦСКА“, заяви Младенов.

„Аз това, което съм казал, знам защо съм го казал. Стоя зад думите си. Не е от днес и вчера борбата и битката срещу ЦСКА. Това е тема, която предпочитам да не я коментирам. Оттук нататък всеки ще си гледа работата и няма да взимам отношение. Аз имам една отговорност и тя ще ми се търси в следващия сезон. Ние сме ЦСКА и никога няма да се откажем от борбата, всичко ни затруднява максимално, но ЦСКА никога не се отказва. „

„Ако някой влиза в ЦСКА старши треньор и мисли, че второто място е голямо нещо, се заблуждава. Ние с г-н Борисов изградихме една стратегия за развитие. Всички дългове се погасяват, за всичко това е необходимо време, първо селекция, после отбор, много трудно се прави. Ще се стремим да извлечем максимум от този отбор, ще имаме време да направим една селекция и един отбор за следващата година, но не можем да се откажем от целите си.“

„От този състав от есента в момента са трима човека - Мораес, Галчев и Бандаловски, останалите ги няма за съжаление. Аз новите попълнения не ги познавам, само по физиономия ги познавам. Искрен съм, винаги ще бъдем такива, имаме нужда от вас (феновете б.р.), ще направим всичко възможно да ги използваме тези футболисти. Ние в стартовия състав имаме 4 юноши, за утрешния мач нямаме 18 човека да попълня групата. Ще се борим до дупка, но без подкрепата на феновете няма да стане. Няма човек в нашия екип да не иска да станем човека. Целите са стабилизиране на клуба по всички показатели“, завърши Младенов.