Отборът на ЦСКА посреща Лудогорец в дербито на кръга. На пръв поглед един срещу друг ще се изправят шампионът на България, устремил се към нова титла, и разкъсваният от проблеми отбор, заемащ едва 4-ото място във временното класиране. Мачът на „Българска армия“ обаче далеч няма да бъде само това.

Срещата от 29-ия кръг на А група е от 20.00 часа. Двубоя можете да гледате на платформата Gong Play, както и по телевизия Diema sport. Мачът ще се предава минута по минута в Gong.bg и ще бъде проследен в ефира на Дарик радио.

Ако отборът на Лудогорец спечели 3 точки от срещата с ЦСКА, а в понеделник Локомотив София претърпи поражение срещу Берое, то възпитаниците на Георги Дерменджиев ще триумфират отново с най-ценния футболен трофей в България.

От друга страна, целта на Любо Пенев, както самият той обяви, е класиране за Европа. Отборът се намира само на точка от третата позиция, заемана от Литекс към момента.

Съставът на ЦСКА има още една немаловажна задача, да спре черната серия от 9 поредни мача без попадение, както и нито една победа за календарната 2015 година.

Въпросът за честта е свързан още с факта, че Лудогорец никога не е губил от ЦСКА в среща от А група. Едновременно с това касае и с появилата се неприязън между Любослав Пенев и собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев.

Напрежението ескалира след интервю на настоящия треньор на ЦСКА, в което си позволи да нападне словесно боса на разградчани. Това се случи в момента, в който Любо Пенев беше освободен от поста селекционер на националния отбор на България. Само преди няколко дни обаче стана ясно, че Кирил Домусчиев е завел две дела срещу Пенев за по 20 хиляди лева, най-вероятно в отговор именно на това интервю.

От ЦСКА очакват на „Българска армия“ да присъстват минимум 8 хиляди фенове.

Проблемите за Любослав Пенев обаче не са никак малко – 8 играчи пропускат мача заради контузии, а затрудненията в атаката са най-големи. Именно затова наставникът обяви на своята пресконференция, че няма да прави промяна на схемата, а ще има ротация и промени в състава.

Националът на Лудогорец Йордан Минев няма да вземе участие в мача, както и Роман Безяк. Капитанът на отбора Светослав Дяков обаче, който имаше проблеми след срещата с Ботев, ще бъде готов да започне като титуляр.

В другия мач от съботната програма на А група Левски гостува на Черно море от 17.30 часа. Срещата можете да проследите в Gong Play и по Diema sport. Развитието на мача очаквайте и в Gong.bg, както и по Дарик радио.