Ботев Пловдив победи ЦСКА с 3:2 в мач от 30-ия кръг на А група.

Лазар Марин прониза Господинов от малък ъгъл в 33-ата минута, за да даде преднина на домакините. Тони Силва изравни резултата в 38-ата минута след грешка на вратаря Иванов. Така след 960 минути суша "червените" се отпушиха. За домакините се разписаха още Балтанов в 50-ата минута и Цветков в 63-ата минута. За ЦСКА втория гол реализира Милисавлевич.

Двата тима завършиха двубоя с по 10 души, след като съдията Кръстев изгони Сънди от ЦСКА и Николов от Ботев за спречкване на терена.

Марин откри резултата в 33-ата минута с удар от малък ъгъл, но преди почивката Силва се разписа и изравни.

В 50-ата минута Лъчезар Балтанов прониза Господинов, след като засече центриране на Иван Цветков от пряк свободен удар.

В 55-ата минута Тони Силва и Пламен Николов бяха изгонени от Цветан Кръстев за сблъсък между тях на терена. В 63-ата минута Иван Цветков с удар от границата на пеналтерията направи резултата 3:1.

В 71-ата минута на срещата Венци Василев вкара топката във вратата на Ботев, но беше отсъдена засада. Седем минути по-късно Милисавлевич върна интригата в двубоя, като намали резултата до 2:3. Той овладя топката на гърди и матира с шут от воле вратаря на Ботев.

До края на мача и двата тима пропуснаха положения за голове, но в крайна сметка Ботев записа първи успех в плейофната фаза и се поздрави с успеха.

В класирането "червените" са на 4-ото място с актив от 48 точки, а Ботев е 6-ти с 42.

Състави:

Ботев: Иванов, Христов, Николов, Златков, Филипов, Гамаков, Балтанов, Огнянов, Марин, Цветков, Чунчуков

ЦСКА: Господинов, Тунчев, Сънди, Тони Силва, Галчев, Маркович, Милисавлевич, Попов, Оршулич, Жуан Фелипе, Кукоч