Наставникът на Ботев Пловдив Петър Пенчев даде своя коментар за успеха на тима над ЦСКА с 3:2 в мач от 30-ия кръг на А група.

"Дълго очаквана победа от нас, щастливи сме, вкарахме красиви голове, допуснахме и грушки в защита, но се получи атрактивен мач, доволен съм от всички футболисти, заслужена победа", заяви Пенчев. 

"Вторият гол беше важен, както и третия, допуснахме да ни вкарат втори гол, но резултатът в крайна сметка е положителен. Предприехме смяна след червения картон, Гамаков трябваше да излезе. Стигна се до сцени, тъй като футболът е емоционална игра и се получават и такива неща", допълни той.

"Разликата в двата мача, е тази, че първият мач беше важен, за да ни класира в първата шестица, а днес се борихме за първа победа. ЦСКА се представи в по-добра светлина днес, тогава не предложиха качествен футбол, а днес имаха положения", продължи той.

"Не давам персонални оценки, но Лазар Марин се отличи днес. Ситуацията при червените картони, съдията е най-близо той преценява. В мач, който трябваше да е футболен спектакъл, се получиха и такива сцени. Съдията може най-добре да прецени, не искам да коментирам", коментира още Пенчев. 

"Във всеки мач търсехме попадения и голове, имаме още два мача, в тях ще търсим победи", завърши треньорът на Ботев.