Босът на ЦСКА Димитър Борисов категорично отказа да коментира оставката на досегашния спортно-технически директор на клуба Атанас Караиванов, когото нарече Пегъзи.

Според него заместник на Караиванов не е нужен, тъй като неговата работа не е била важна. Босът отрече и обвиненията, че ЦСКА е лудница.

„Аз не мога да коментирам оставката на Караиванов, Пегъзи ли е, не го знам, какъв е. Знам това, което четох по сайтовете. Аз преди това нямах личен разговор с него да ми каже неговите мотив за това напускане, той е служител на ЦСКА, а всеки такъв може да си подаде оставката. Аз не смятам да коментирам оставката”, заяви Борисов в интервю за Ринг БГ.

„Аз се чух с него преди 25 минути, каза ми, че ми е казал, че ще напуска, аз не си

спомням такова нещо. Това говори за един морал на Караиванов, какъв точно вие го преценете. За Йоан Андоне – мисля, че той не коментираше нищо с Караиванов, Караиванов говореше само с Гранден”, обясни Борисов.

„За мен ЦСКА не е психодиспансер, това са си негови думи, да ги оставим на неговия морал. Явно има много пари Караиванов. Аз смятах, че нямаме различния, но явно той е имал такива с мен. Нищо повече не мога да ви кажа. ЦСКА не е бил и никога не е бил лудница. Не се считам за луд”.

Относно думите на Йоан Андоне, че нивото на българския футбол е много слабо, Борисов коментира: „Смятам, че Андоне не е коментирал ЦСКА, а по същество футболната ни група. Питайте го Андоне, не искам да го коментирам”.

„Аз имам една увереност, че ЦСКА ще завърши добре шампионата. След Мездра когато една много малка част от феновете влязоха на терена и повлияха психически на играчите и на треньорите, ние вече 2-3 кръга не можем да се измъкнем от кризата. Умолявам истинските ни фенове да помогнат и да подкрепят отбора”, призова Борисов.

„С Любо Пенев се разбрахме, с Андоне се разбрахме. Караиванов е служител в клуба, той не е фактор в клуба. Той утре може да каже същото за където и да е бил. Ние имахме големи очаквания от Андоне и Пенев, не от Караиванов”.

На въпрос, защо тогава е бил назначен, шефът на ЦСКА отговори: „Подаде си молбата за работа и го назначихме”.

„До 15 май не търсим заместник на Караиванов, ако утре напусне Бай Добри (домакинът) ни трябва заместник, ако пресаташето напусне задължително ни трябва заместник, но не и на Караиванов”.

Относно слуховете, че заместникът на Караиванов ще бъде някой измежду Георги Илиев – Майкъла и Стефан Орманджиев, Борисов каза: „Нищо не е изключено. Ще говорим по този въпрос след 15 май. С Майкъла се познаваме отдавна, с Орманджиев също. Важно е в момента спокойствието на отбора” .

„Треньорският пост е важен, смятам, че Адалберт Зафиров ще се справи, помолих Димитър Пенев да му помага”.

„По принцип на всеки отбор му се гонят резултати, от тях зависи оставането на Адалберт Зафиров. В момента не преговаряме с никой. Ще дадем по-голяма власт на Управителния съвет и на Надзорния. Ще направим и инициативен комитет от ветераните на ЦСКА. ЦСКА е една институция, трябва да бъдат обсъдени всички мнения”, завърши Борисов.