Старши треньорът на ЦСКА Йоан Андоне ще остане в България, пише румънският вестник "Евениментул зилей". Информациите, че е напуснал „червените”, и в най-скоро време ще поеме Рапид Букурещ бяха отречени от специалиста в телефонно интервю.

Рапид се намира в криза и снощи бе напуснат от треньора си, което породи спекулации в Румъния, че Андоне е повикан от собственика на клуба Джордже Копош, за да поеме тима. Независимо от това обаче, румънският специалист отрече слуховете, че ще напуска "Българска армия".

Пред "Евениментул зилей", цитирано от БГНЕС, Андоне категорично отрече факта, че ще ходи в Румъния за преговори с Рапид. "В София съм, водих тренировката на отбора. Сега няма да ходя в Рапид. Имам договор с ЦСКА и ще го изпълня докрай. Слуховете, че съм в Румъния и преговарям с Рапид не са верни", заяви Андоне пред изданието вчера.

Независимо от това, румънецът си остави вратичка, като допълни: "Ще видим дали и кога ще се върна в страната. Засега оставам в ЦСКА и ще си гледам работата тук". Румънският полузащитник на ЦСКА София Флорентин Петре също не смята, че треньорът му ще отиде в Рапид. "Йоан Андоне води тренировката на отбора тази сутрин и не ни е казвал нищо за заминаване. Не знам какви са намеренията му, но не мисля, че ще си тръгне от ЦСКА", заяви Петре.

От вчера текат най-различни информации, че румънският специалист Андоне е напуснал тима на ЦСКА и се е върнал в родината си, като една от основните причини, които се посочват са неуредени финансови задължения към специалиста от страна на клуба.