Литовският баскетболист Домантас Сабонис подписа четиригодишно удължаване на договора с отбора от НБА Индиана Пейсърс на стойност 77 милиона долара, съобщават няколко медии. Балтиецът, за когото се говореше че може и да напусне, е част от ядрото на отбора заедно с Малкълм Брогдън, Майлс Търнър и Виктор Оладипо.

ESPN съобщава, че синът на легендата Арвидас Сабонис може да достигне до върха на финансовите приходи в клуба- около 85 милиона долара за четири години, като получи бонуси за определени постижения, цитирайки агента Грег Лоурънс.

23-годишният Сабонис беше привлечен заедно с Виктор Оладипо през 2017-а година от Оклахома Сити Тъндър срещу трансфера на Пол Джордж. Литовският център има средно по 14.1 точки, 9.3 борби и 2.9 асистенции за миналия сезон, както и е първи сред играчите, които започват от пейката с 27 дабъл-дабъла. През новото първенство олбаче очакванията са да бъде титуляр при "Пешеходците".

През октомври миналата година сходен договор за четири години подписа и Търнър. Брогдън се присъедини към отбора като свободен агент, а преди това помогна на Милуоки да се поздрави с най-добрите си резултати в Източната конференция. Но пропусна и доста мачове, както и доскоро се лекуваше от травма на четириглавия мускул на бедрото. Той беше извън игра от януари, когато претърпя операция. /БТА