Бостън победи Торонто със 123:116 в мач от Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА), след като Кайри Ървинг записа личен рекорд за сезона с 43 точки. Той отбеляза 17 от тях в последните осем минути на последната четвъртина и изпрати мача в продължение, в което записа асистенция на всеки кош или го вкара сам.

Ървинг завърши мача с 11 асистенции, а Джейсън Тейтъм добави 21 точки и спечели седем борби. Бостън пък изравни серията срещу Торонто на 1-1, но Селтикс останаха на 2.5 мача от Раптърс в Атлантическата дивизия.

Кауи Ленърд отбеляза 31 точки и записа личен рекорд за сезона с 15 спечелени борби за Торонто, който загуби три мача поред след старта от 12-1 победи срещу поражения.

Филаделфия остана трети в дивизията също с 2.5 мача зад лидера Торонто, след като победи със 113:107 Юта. Джими Бътлър отбеляза 28 точки при дебюта си в домакинство, а Джоем Ембийд добави 23 пункта. Джей Джей Редик се отчете с 16 точки за Сиксърс, а Бен Симънс завърши с десет пункта, осем борби и осем асистенции.

Милуоки остана на половин мач от Торонто в битката за първи сийд на изток, след като Бъкс се наложиха със 123:104 срещу Чикаго. Ерик Бледсоу отбеляза 25 точки, а Крис Мидълтън и Янис Антетокунбо завършиха с по 23 пункта за Милуоки, който преодоля дефицит от 22 точки за победата срещу Булс./БТА