Ръководството на Националната баскетболна асоциация и Профсъюзът на играчите утвърдиха плана за рестарт на сезон 2019/2020, който беше прекъснат на 12 март заради пандемията от коронавирус.

Двете страни преразгледаха колективния трудов договор и направиха необходимите корекции, за да може кампанията да бъде подновена на 30 юли в Орландо, Флорида, с участието на 22 отбора, които ще изиграят по 8 мача. Трансферният прозорец ще бъде отворен от днес за всичките 30 клуба.

НБА издаде и протокол от 113 страници, който включва здравни и други процедури, които трябва да бъдат спазвани от отборите във Флорида. Клубовете, които продължават участието си в кампанията, се очакват да пристигнат в щата за тренировъчни лагери във втората седмица на юли.

Ръководството на лигата и Профсъюзът на играчите също така се договориха за допълнителни застраховки за баскетболистите, които бъдат принудени да прекратят кариерата си в следствие на заболяване от коронавирус или контузия до края на сезона.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.