Малкъм Брогдън отбеляза две тройки в края на последната четвърт, едната от тях, за да изведе тима си напред в резултата 40 секунди преди края за победата на Милуоки като гост на Торонто със 104:99 в дербито на Източната конференция.

С успеха над лидера в класирането Милуоки се върна на втората позиция в конференцията, като изпревари Филаделфия.

Брогдън завърши мача с 18 точки за "елените", които вече имат два успеха над Торонто през сезона.

Още 19 точки за победителите прибави Янис Антетокунбо, а гръкът добави и 19 борби на сметката си. С 19 точки завърши и центърът Брук Лопес.

За Торонто най-резултатен в мача бе Серж Ибака с 22 точки, с 20 завърши Кауай Ленард, докато Фред ВанВлийт записа на сметката си 19. Големият длъжник в състава на канадците обаче бе гардът Кайл Лаури, който не записа нито една точка в двубоя - нещо, което не му се бе случвало от 2013 година насам.

ДеМар ДеРоузън отбеляза 26 точки, а Руди Гей добави още 23 за победата на Сан Антонио със 110:97 над Юта като домакин.

Победата бе втора поредна за "шпорите", което не им се бе случвало от началото на ноември. Домакините контролираха срещата от началото на втората четвърт, а на моменти преднината им премнина 20 точки.

За Юта най-полезен в нападение бе Донован Мичъл с 27 точки, докато Руди Гобер добави 26.

Антъни Дейвис изигра мач далеч от възможностите си, но Джру Холидей и Джулиъс Рандъл отбелязаха общо 65 точки за победата на Ню Орлиънс с ъс 116:108 над Детройт като гост.

Холидей завърши срещата с 37 точки, а Рандъл вкара 28, с които бяха компенсирани едва шестте точки, с които завърши лидера на "пеликаните" Дейвис. Като извинение за центъра обаче може да послужи контузията в бедрото, която получи в началото на мача, но въпреки това той доигра мача.

За Детройт най-добър бе Блейк Грифин с 35 точки, резервата Лангстън Галоуей добави 24, а Андре Дръмънд остана с 23 и 19 борби, но тримата така и не получиха достатъчно помощ от съотборниците си и "буталата" трябваше да се примирят с четвърта поредна загуба.

В последния мач от програмата на НБА тази нощ Шарлът се наложи със 119:107 над Ню Йорк като гост.

Кемба Уокър отнов бе най-полезен за "стършелите" с 25 точки, докато за Никс новобранецът Кевин Нокс приключи с 26 точки и 15 борби.

Срещата в "Медисън Скуеър Гардън" бе изгледана и от две от големите футболни звезди на близкото минало - нападателите Алън Ширър и Роналдо, които получиха специални екипи на нюйоркчани по време на една от паузите в мача./БТА