Джими Бътлър завърши с 25 точки 6 борби и 8 асистенции, а Бен Симънс прибави 21 точки за победата на Филаделфия 76ърс със 112:101 над Торонто Раптърс в шестия мач от полуфиналите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация.

С успеха Сиксърс изравниха серията на 3:3 победи и изпратиха сблъсъка в решителен седми мач, който ще се играе в неделя в канадския град.

Домакините започнаха много добре срещата и още след първата четвърт имаха солиден аванс от 8 точки при 29:21. Преднината на Филаделфия продължи да се покачва и през втората четвърт и на почивката резултатът вече бе 58:43.

Отварянето на преднина позволи на всички водещи състезатели на Филаделфия да се разиграят и в крайна сметка Джоел Ембийд завърши със 17 точки и 12 борби, Тобайъс Харис приключи с 16 точки, а Джей Джей Редик и Майк Скот останаха с по 11.

За Торонто Кауай Ленард завърши с 29 точки, а Паскал Сиакам добави 21, но единсвено Кайл Лаури от съотборниците им с 13 точки достигна до двуцифрената бариера.

Победителят от седмия мач ще се класира за финала в Източната конференция, където ще срещне шампиона от редовния сезон Милуоки Бъкс.

На Запад Портланд Трейл Блейзърс също изравни серията с Денвър Нъгетс на 3:3 победи след домакински успех със 119:108 в шестия мач от серията.

Домакините започнаха колебливо мача и в началните 15 минути на няколко пъти се оказваха с пасив от 10 точки, но водени от Деймиън Лилард и Си Джей Маккълъм успяха да осъществят обрат още до почивката.

През вторите 24 минути играчите на Тери Стотс запазиха инерцията и не позволиха на Денвър отново да вземе контрол над срещата.

Лилард завърши двубоя с 32 точки, а още 30 реализира Маккълъм. 25 точки от пейката отбеляза Родни Хууд.

За Денвър, който ще бъде домакин в седмия решителен мач в неделя, Никола Йокич приключи с 29 точки, 12 борби и 8 асистенции, Джамал Мъри вкара 24 точки, а Пол Милсап прибави 17.