Лука Дончич вкара 11 поредни точки и сам направи пълен обрат от осем пункта изоставане в последната четвъртина за победа на Далас със 107:104 срещу Хюстън в мач от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). По този начин Маверикс останаха на мач и половина от Мемфис на върха в Югозападната дивизия, където Хюстън е последен.

Дончич беше 3/13 в стрелбата си, преди да наниже две поредни тройки в полза на Далас и да приближи отбора си на две точки от Хюстън. След като Крис Пол пропусна две стрелби от бялата линия, Дончич успя да изравни под коша и в следващата резултатна атака отбеляза тройка за 105:102. Това бе 26-ата и последна промяна на лидерството в двубоя.

Словенският новак в лигата завърши с 21 точки, колкото отбеляза и Уесли Матюс. Той пропусна две стрелби от наказателната линия в последните секунди и Хюстън получи шанс да изравни, но опитът за тройка на Ерик Гордън със сирената не бе успешен.

Леброн Джеймс отбеляза 20 точки, към които добави девет асистенции и осем борби, а Кайл Кузма добави 20 пункта при победата на Лос Анджелис Лейкърс със 111:88 срещу Мемфис. Кентавиъс Колдуел-Поуп и Джош Харт записаха по 16 точки, а Джавейл Макгий завърши мача с дабъл-дабъл при десет пункта и също толкова спечелени борби.

Джейлън Браун отбеляза 23 точки, а Даниел Тейс добави рекордните в кариерата си 22 пункта и спечели десет борби при победата на Бостън със 133:77 срещу Чикаго. Това беше пети пореден успех на Селтикс, докато Булс допуснаха най-тежкото поражение в клубната история. Тази разлика от 56 точки "подобри" 53-те срещу Минесота на 8-и ноември 2001-а.

Дуейн Уейд отбеляза 25 точки в своя мач номер 1000 в НБА, благодарение на което Маями победи Лос Анджелис Клипърс със 121:98. Уейд завърши мача с 8/21 в стрелбата под коша и 5/10 от далечно разстояние, а в понеделник ще изиграе последния мач в кариерата си в Лос Анджелис срещу Лейкърс./БТА