Отборът на Украйна успя да се наложи над Сърбия с 82:75 в оспорван мач. Това бе първа победа за украинците във втората фаза на Евробаскет 2013, а тя се оказа повече от ценна, защото с нея тимът на Украйна запази шансове за класиране на четвъртфиналите. В отделните части срещата се разви по следния начин: 18:21, 23:19, 22:14, 19:21.

Така след 4 изиграни мача на първенството Украйна вече е с 6 точки и заема 3-о място в своята Група Е. От своя страна, сръбската селекция е позиция напред със 7 пункта.

Двубоят започна сравнително равностойно, като двата отбора непрекъснато си разменяха кошове. Това положение се запази до почивката, след която сърбите проведоха няколко успешни атаки, но в крайна сметка баскетболистите на Украйна вдигнаха оборотите и постепенно взеха преднина от 11 точки.

При наказателните удари и двата екипа успяха в 12 опита, но играчите на западаната ни съседка бяха далеч по разконцентрирани при тяхното изпълнение. Същевременно, сръбските баскетболисти имаха 18 борби, срещу 11 за украинците. Въпреки всичко това, предимството в точките остана за тима на Украйна, който натрупа значителна преднина в третата част и вещо я запази до края на мача.

С най-голям принос за успеха на Украйна се отчете Максим Корниенко, който остави за статистиката 21 точки и 8 борби. За Сърбия Неманя Белица се отчете с 22 точки и 10 борби.