Крилото на мъжкия национален отбор и гръцкия Олимпиакос Александър Везенков записа втора победа в БФБ е-баскет лигата. Той надигра със 117:68 геймър, живеещ в Германия, записан като pepi_k14. Така Везенков оглавява класирането в Дивизия 5 след два мача с убедителни победи.

"Не гледам толкова далеч, към титлата. Гледам мач за мач. Трябва да се забавляваме. Беше един мач срещу много агресивен противник, който знаех, че не трябва да подценявам. Играхме 40 минути агресивно. Отборите в тази лига са добри. Всеки геймър иска да побеждава. Мисля, че графиката и това, което г-н Владов направи, могат да осигурят няколко часа забавление за хората, които обичат баскетбола. И така малко забравяме за ежедневието, в което сме в момента", коментира националът след мача. Той призна, че вкъщи, с помощта на различни програми, продължава да подържа активно спортната си форма.

"Много е важно да преборим този съперник, който се оказа много труден. Всички заедно да сме единни и обединени и да седим вкъщи. Само така можем да помогнем да премине това по-бързо. Много е хубава играта, много е хубаво забавлението, но най-важното е пред нас, в реалния живот и там всеки един трябва да помага както може", допълни в ефира на ТВ1 роденият в Кипър баскетболист.

"Официално извънредното положение в Гърция е до края на април, но всичко може да продължи по-дълго. Гледаме ден за ден и чакаме да видим какво ще стане. Надявам се не само Гърция и България, но и всички страни в целия свят, които страдат, да се върнем към един нормален начин на живот", завърши Везенков.

С две победи и е колегата му в националния отбор и състезател на Левски Лукойл - Йордан Минчев. Във втория си двубой крилото надви съперника си zhirowgotsause, играещ с Академик Бултекс 99, със 140:128 в много резултатен мач. Без грешка продължава и Николай Маринов от Спартак Плевен - победи със 105:78 над Dentalign и със 111:94 срещу Entertainment. 

Брат му Мартин Маринов допусна поражение във втория си мач и е с актив победа и загуба.

Николай Михайлов от А1 Академик (София) също показва добри умения с джойстика, след 113:68 срещу Атлетик и 149:91 срещу Sapelini. Марин Маринов от Балкан пък победи "Пистолет" с 98:72 и ilibili2006 (с Академик Бултекс 99) със 110:79. Съотборникът му в Балкан Михайло Секулович също е безгрешен - две от две. 

Черногорският център надигра djokito със 113:95 и GloryBGSL със 106:71. Довечера в 19:00 ч. е мачът му срещу Георги Адирков от Рилски спортист-2. 

Двубоят ще бъде предаван на живо в YouTube! В канала в интернет можете да гледате и:
12.00 Дивизия 13 Джедай - Атлетик
15.00 Дивизия 1 Джедай - Денталайн
17.00 Дивизия 2 Ямбол - Бултекс
21.00 Левски Папазов - Черно Море Генчо Пеев

Истински маратон пък си направи от началото на първенството състезателят на Балкан и националния отбор до 15-годишна възраст Александър Гавалюгов. Талантът вече е изиграл 10 мача и с актив 7 победи и 3 загуби е лидер в Дивизия 11. Едното му поражение обаче е от друг претендент за слава в този поток - юношеския национал от А1 Академик (София) Дамян Минков. Русенецът спечели дербито с по-младия си колега със 126:110 и е с актив от 3 победи и 4 загуби, като заема четвърто място във временното класиране.

Вече с три победи е Константина Какогиани. Девойката на Септември 97 и националния отбор, която наскоро попадна в полезрението и на селекционера на женския предтавителен тим Стефан Михайлов, продължава убедителното си представяне с успехи със 132:85 и 136:107 във втория си и третия си мач. С три победи е и играчът на Черно море Тича и националния отбор до 16-годишна възраст Цветомир Бонев./БТА