Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс разкри рецептата за успехите на тима му през този сезон. Мърсисайдци са лидери във Висшата лига само три кръга преди края и са се устремили към първа титла от 24 години насам.

Според северноирландеца, успехите на "червените" се дължат на свободата, която им е оставил да действат на терена. Той иска от тях само да се отдадат на играта.

"Единственото, което им казвам преди мач е да дадат най-доброто от себе си, нищо повече. Ако постигнат това, резултатите ще са налице и виждате, че е така."

"Сами виждате какво се случва, когато играеш освободено. Срещу Норич имаше изобретателност, красива игра, агресия. Младите и по-опитните играчи са оформили заедно една структура, която им позволява да покажат качествата си."

"И това им позволява да покажат дух в битка с отбор, който се бори ожесточено за оцеляването си. При това на неговия стадион", засипа с похвали играчите си Роджърс.

Този уикенд на мърсисайдци им предстои дерби с Челси. Победа и в него на практика гарантира титлата на тима. Този мач ще се играе на "Анфийлд".

"Това ще бъде един велик мач. Пак ще поискам от момчетата си само да дадат всичко от себе си, нищо друго. Те ще имат подкрепата на публиката, всички ще са зад тях", сподели още Роджърс.