Испанският тенисист Давид Ферер продължава уверения си ход на Мастърса в Монте Карло. След като на осминафиналите се справи с българската звезда Григор Димитров, на четвъртфиналите не пожали и големия фаворит тук Рафаел Надал.

В испанското дерби Ферер излезе победител с 2:0 сета. Той победи със 7:6, 6:4 и на предпоследното стъпало ще се изправи срещу Станислас Вавринка.

Мачът започна перфектно за шестия поставен в схемата. Той поведе с 2:0 след ранен пробив, но Надал го върна веднага след маратонски гейм.

След това двамата си размениха още няколко пробива, преди да се стигне до тайбрека. В него Ферер беше безкомпромисен и смачка Надал със 7:1.

Той беше подпомогнат и от необичайно високия брой непредизвикани грешки на световния номер едно. Само през първата част Надал направи 27 от тях, а понякога не прави толкова и за цял мач.

Във втория сет Ферер направи два пробива, за да поведе с 5:2. Световният номер едно върна единия от тях, но при 5:4 и свой сервис шестият в схемата приключи нещата и се класира на полуфинал.

Това беше първа победа за Ферер след 17 поредни загуби от този съперник на клей.