Карлос Тевес донесе минималната победа на Манчестър Сити с 1:0 като гост на Астън Вила в последния мач от 28-я кръг на Премиършип. По този начин „гражданите“ запазиха минималните си шансове в борбата за титлата, след като изостават на 12 точки зад лидера Манчестър Юнайтед.

Домакините сътвориха първата опасност в срещата, когато в 6-та минута Бенет подаде към Вайман, който стреля, но изпрати топката в страни от вратата на Джо Харт.

Астън Вила пропусна нов шанс да вкара гол в 21-та минута, когато Кристиан Бентеке стреля с глава, но Тевес изби топката от гол линията.

В следващата атака Джак Родуел стреля опасно, но Гузан успя да избие топката в корнер.

Манчестър Сити бе много близо до това да поведе в резултата в 37-та минута, когато Пабло Сабалета шутира, но Гузан успя леко да докосне топка, която след това срещна напречната греда.

Три минути по-късно Давид Силва подаде към Джеймс Милнър, който стреля, но в страни от вратата на Астън Вила.

Манчестър Сити вкара единственият гол в срещата в 45-та минута, когато Кларк сбърка фатално и позволи Джеко да му открадне топката, а след това той подаде към Карлос Тевес, който излъга вратаря Гузан и отблизо почти на празна врата прати топката в мрежата на Астън Вила.

През второто полувреме играчите на Манчестър Сити продължиха да имат надмощие, но така и не успяха да отбележат втори гол.

В заключителните минути на срещата Бентеке на два пъти пропусна да донесе равенството на Астън Вила.

Манчестър Сити остана на втора позиция с 59 точки, докато Манчестър Юнайтед е лидер със 71. Астън Вила се намира в зоната на изпадащите, като заема осемнадесета позиция с 24 точки.


szólj hozzá: Aston Villa vs Manchester City 0:1 Tevez