Анди Мъри и Томаш Бердих ще определят първия финалист на турнира от сериите Мастърс в Маями, след като тази нощ спечелиха своите мачове от полуфиналите на турнира.

Британският номер 1 имаше проблеми срещу Доминик Тим, като 21-годишният холандец използва единствената си възможност за пробив в първия сет, за да го вземе с 6-3. След това обаче Мъри заигра много стабилно на собствен сервис и спечели следващите две част с 6-4, 6-1, за да стигне до крайния успех след час и 44 минути. "Очаквах тежък мач, той победи някои много добри тенисисти през тази седмица. Разликата в третия сет бяха ретурите ми, успях да се справя добре и да контролирам разиграванията", коментира шотландецът след победата.

За място на финала той ще спори с Томаш Бердих, който записа 6-3, 6-4 над Хуан Монако. Чехът води в преките битки със следващия си съперник с 6-5. Последната им среща на Аустрелиън Оупън обаче завърши с успех за Мъри в 4 сета. "Позитивното от този мач бе, че успях да спечеля сет, въпреки че той играеше страхотно. Определено ще се придържам към своята тактика и ще се опитам да я изпълня възможно най-добре", коментира Бердих. /БГНЕС