През уикенда ще се проведе вторият кръг от Формула 1 за Гран При на Бахрейн. Кръгът е в световния шампионат от 2004 година като от тогава до този момент непрекъснато е в календара. Изключението е 2011 година, когато състезание не беше проведено заради политически проблеми. 

Преди състезанието има няколко ключови въпроса, които вълнуват феновете на моторния спорт. Дали Мерцедес ще имат същото предимство в квалификациите както в първия кръг в Мелбърн? Дали Торо Росо ще успее да изпревари Уилямс и Ред Бул? Дали промените в аеродинамиката на болидите на Уилямс, Рено и Форс Индия ще им помогнат в състезанието? Дали дебютантите от Хаас ще продължат да трупат точки?

Трасето на пистата "Сахир" е с дължина от 5,412 км. Миналата година Люис Хамилтън с Мерцедес спечели надпреварата. Пистата позволява развиването на висока скорост, а това неминуемо оказва влияние и върху състоянието на спирачките, които са подложени на високо натоварване. Има две DRS зони.

Времето - Пистата се намира в пустинята и няма вероятност за дъжд. 

Гумите - Гумите ще играят голяма роля в това състезание, тъй като асфалтът е абразивен и има доста бързи завои. Пилотите могат да използват и трите видя гуми - Soft, SuperSoft и Medium. Вероятно в квалфикациите пилотите ще използват SuperSoft.

Квалификациите - Независимо от недоволството на част от пилотите от новия формат на квалификациите, и в този кръг те ще преминат по новите правила. 

През 2015 година - През миналата година Люис Хамилтън срази конкурентите си и успя да спечели надпреварата.

Програма за втория кръг във Формула 1 за Гран При на Бахрейн:
1 април (петък) - 14:00 часа - първа свободна тренировка
1 април (петък) - 18:00 часа - втора свободна тренировка
2 април (събота) - 15:00 часа - трета свободна тренировка
2 април (събота) - 18:00 часа - квалификация
3 април (неделя) - 18:00 часа - състезание

Всички тренировки, квалификацията и състезанието може да наблюдавате в ефира на Diema Sport 2 и Gong Play.



Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS