Отборът на Кристъл Палас изненадващо се наложи над Уест Хем при визитата си на „Болейн Граунд“ в първи мач от 27-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Алън Пардю доиграха мача с десет човека, но въпреки това стигнаха до крайния успех с 3:1.

Головете за победителите реализираха Глен Мъри , който се разписа на два пъти, и Скот Дан. За домакините точен бе Енер Валенсия през втората част. Героят за „орлите“ Глен Мъри трябваше да напусне преждевременно двубоя, след като в 69-ата минута получи втори жълт картон.

„Чуковете“ бяха по-активният тим почти през целия мач, но въпреки това късметът се усмихна на гостите, които записаха поредна впечатляваща победа като гост под ръководството на Алън Пардю.

Кристъл Палас поведе в резултата в 41-ата минута след статична ситуация. След центриране от корнер, Мъри се извиси в наказателното поле и с глава даде преднина на своите. Веднага след подновяването на играта през втората част, гостите нанесоха своя удар. В 51-ата минута Скот Дан покачи на 2:0 и наколни сериозно везните в полза на „орлите“, а попадението дойде отново след изпълнение на корнер.

В 63-ата минута Глен Мъри отново бе на точното място и отново след центриране и удар с глава, направи резултата класически. Само шест минути по-късно обаче, нападателят получи втори жълт картон и трябваше да остави своите с човек по-малко на терена.

Домакините се възползваха от численото си предимство и 15 минути преди края успяха да намалят резултата чрез Енер Валенсия. Въпреки финалния натиск в заключителните моменти от срещата, „чуковете“ не успяха да стигнах до нещо повече освен почетна загуба.

С успеха си Кристъл Палас се изкачи на 12-то място, докато Уест Хем е осми.