Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде специално интервю за британския вестник „Телеграф“, в което говори за задаващия се сблъсък между Манчестър Сити и Евертън най-вече заради мениджърите на двата отбора – Хосеп Гуардиола и Роналд Куман. Камата заяви, че двамата добри приятели трябва да оставят симпатиите си настрана, когато мачът започне.

Днес от 17 часа българско време Манчестър Сити посреща Евертън в мач от 8-ия кръг, а срещата можете да проследите в пряко предаване на онлайн платформата GONG PLAY и DIEMA SPORT 2.

Триото беше част от „Дрийм тийма“ на Барса, триумфирал с КЕШ през 1992 година, затова Стоичков заяви, че ще се чувства разкъсван отвътре да гледа сблъсъка между двама от скъпите си хора.

„Резултатът от мача ще бъде 33%, 33%, 33% и 1%“, с усмивка сподели Стоичков. „Ето защо – тук ще се изправят трима страхотни приятели един срещу друг. 33% за Чики Бегиристайн, 33% за Пеп, 33% за Роналд и последният 1% е за феновете да се наслаждават. Винаги съм знаел, че ако един ден Пеп и Роналд решат да станат треньори, те ще бъдат страхотни в работата си. Справят се изключително“, допълни българинът.

„Като футболисти те играеха отзад и докато ролята им беше повече дефанзивна, то моят дълг беше да правя разликата и да вкарвам. Независимо колко различни личности бяхме, винаги давахме най-доброто, за да постигаме велики резултати като отбор. Характерите на Пеп и Роналд са тотално различни. Роналд беше сравнително млад – около 26 години – когато дойде при нас, но вече имаше огромен опит зад гърба си. Ясно си спомням русите му коси при първата ни среща. Той разбираше играта по навик. Роналд е страхотен човек, един голям мой приятел.“

„Пеп се присъедини към „Дрийм тийма“ малко след началото му и беше много малък. Гуардиола бе обсебен от играта. Мислеше за футбол по 24 часа на ден. Ако го попиташ каквото и да било, той винаги щеше да направи паралел с футбола.“

„Ако двамата не се разбираха добре, нямаше да има взаимодействие помежду им и на терена. Без тяхната връзка щеше да е невъзможно да успеят. Всички играчи в онзи тим на Барселона имаха своите различия, но никога не позволихме те да окажат влияние на терена – всичко си оставаше в съблекалнята. Макар всеки играч да имаше свои собствени характер и идеи, накрая г-н Йохан (Кройф-б.р.) решаваше кой на кой позиция ще игра. Неговите тренировки не бяха само за тялото“, добави Стоичков.