Лестър ще задържи с нов договор архитекта на историческия успех с първата титла на клуба - Клаудио Раниери. Мениджърът ще получи нов четиригодишен договор, а в него ще има и увеличение на заплатата. 

Това разкри вицепрезидентът на "лисиците" Айяват Сривадханапрабха в изказване за вестник "Гардиън". Това на практика означава, че италианецът ще добави две години над настоящия си контракт, който е до 2018 г., но размерът на увеличението на парите му не се съобщава. 

"Веднага след последния ни мач ще седнем с Раниери и ще говорим за договора му и увеличените пари и срок на сделката. Той го заслужава, а ще задържим и помощниците му, които също свършиха страхотна работа", сподели Сривадханапрабха. 

Освен мениджъра, нов договор ще подпише и нападателят Джейми Варди. Нападателят, който е топреализатор на тима в шампионския сезон, през март получи увеличение на заплатата до 70 хил. паунда седмично. 

Сега обаче освен още по-драстично увеличение на парите, ще бъде добавена още една година към контракта му, а вероятно ще има и клауза за преждевременното му прекратяване и тя ще е в огромен размер.