Манчестър Сити просто няма спирка с новия мениджър Хосеп Гуардиола. "Гражданите" постигнаха десета поредна победа във всички турнири и шеста поредна в Премиършип, като новата им жертва беше Суонси, при това в Уелс. Двата тима се срещнаха през седмицата в турнира за Купата на Лигата, като тогава "небесносините" надделяха с 2:1, а сега увеличиха цифровото изражение на успеха си - 3:1. 

Серхио Агуеро отново беше познатият лидер, след като наниза две попадения, а едно добави и Рахийм Стърлинг. Домакините от Уелс оказаха сериозна съпротива и не се дадоха лесно, като удържаха равенството 1:1 до 65-та минута чрез гола на Фернандо Йоренте, но тогава Агуеро вкара от дузпа и всичко до края беше ясно. 

Този мач на "Либърти стейдиъм" започна в страхотно темпо. Гостите тръгнаха от самото начало да търсят ранен аванс и успяха. Още в 9-та минута Бакари Саня проби по десния фланг и намери Агуеро в наказателното поле. С едно докосване аржентинецът си извоюва стрелкова позиция, като успя и да литне двама защитници на противника. Последва мощен шут, топката мина между краката на вратаря Лукаш Фабиански и се оплете в мрежата му - 1:0. 

Но тази радост на "гражданите" не трая дълго. Суонси се хвърли напред в търсене на изравняването и след един пропуск стигна до него още в 13-та минута. Тогава след продължителна атака Гилфи Сигурдсон намери Фернандо Йоренте зад гърба на защитата и испанецът с мощен шут вкара първото си попадение в Премиършип. 

Последваха множество интересни ситуации, като повечето от тях бяха пред вратата на домакините. Но звездите на Гуардиола редуваха пропуск след пропуск. Удар на Серхио Агуеро мина на сантиметри над вратата в 30-та минута, а малко след това и Кевин де Брюин не успя да намери целта. 

В крайна сметка почивката дойде при равенство, въпреки че и двата тима имаха страхотни шансове да се разпишат. Така всичко остана за разрешаване през втората част. В 55-та минута Гилфи Сигурдсон можеше да направи обрата пълен, но ударът му от границата на наказателното поле мина на сантиметри над вратата. 

Малко след това и Рахийм Стърлинг направи страхотен пропуск, но за Манчестър Сити и така статуквото се запази. До 65-та минута обаче, когато "гражданите" получиха право да изпълнят дузпа. Тя беше за лек плесник в лицето на Де Брюин от страна на Майк ван дер Хоорн. Това беше достатъчно основание за рефера да посочи бялата точка, въпреки протестите на играчите на домакините. Зад топката застана Агуеро и в стил "Паненка" вкара 11-ия си гол за сезона и направи резултата 2:1 за тима си. 

Това на практика предреши победителя, защото "лебедите" нямаха сили да сътворят нов обрат, макар и частичен. Фернандиньо направи два огромни пропуска пред вратата на домакините и изпусна да даде два гола аванс на тима си. Но това се случи четвърт час преди края, когато точен беше Рахийм Стърлинг. 

Английският национал се разписа след образцова контраатака, при която Кевин де Брюин отне топката пред наказателното си поле, двамата със Стърлинг тичаха успоредно и белгиецът му подаде на централната линия. Бързоногият нападател лесно се справи със защитник и с вратаря Фабиански, за да мушне топката в мрежата му за 3:1. 

Последва още един огромен пропуск на Фернандиньо сам срещу вратаря, като в случая Фабиански му изби топката от крака, преди да стреля в опразнената врата и с това на практика мачът се изчерпа откъм чисти положения. Така Сити се поздрави с десетата си победа във всички турнири и продължава логично да е начело в Премиършип с 18 точки от 18 възможни. Суонси пък остава с 4 точки и бъдещето на тима изглежда тежко.