Легендата на английския футбол Алън Шиърър се подигра публично на повторното значение на Стив Макларън във втородивизионния Дарби Каунти. Бившият нападател намекна, че не е нормално Макларън отново да застава начело на „овните“ само 16 месеца след уволнението си.

Дарби се раздели с досегашния си наставник Найджъл Пиърсън, след като последният влезе в конфликт с президента Мел Мерис. Милионерът скоро се свърза с Макларън и отново върна на поста 55-годишния англичанин.

От март досега бившият селекционер на Англия беше без работа след уволнението си от Нюкасъл. Причината бе неспособността му да отлепи отбора от дъното на класирането във Висшата лига, а кампания 2015/2016 завърши с изпадането на „свраките“ от елита.

Ширър, като легенда на Нюкасъл, не подмина случващото се с лека ръка. „Клуб 1 те уволнява, защото не си спечелил промоция. Клуб 2 те уволнява, защото изпадаш. Клуб 1 наема обратно уволнения мениджър. Наистина ли? Само във футбола“, написа Шиърър в „Туитър“.

Подобно мнение изрази и бележитият бивш играч на Дарби – Роби Савидж. „Какво се случва в някогашния ми тим Дарби Каунти – 4 назначен постоянен мениджър за годината, сега се назначава отново Макларън, който на два пъти се провали в опита за промоция, а после имаше трудности с Нюкасъл във Висшата лига“, каза Савидж.