Алексис Санчес избухна с хеттрик при победата на Арсенал с 5:2 като гост на Лестър в мач от седмия кръг на Премиършип.

Арсенал започна силно мача и можеше да поведе още в 7-та минута, когато след удар на Санти Касорла се наложи Робърт Хут да изчиства топката.

Лестър отговори с отлична атака в 10-та минута, когато се наложи първо Петър Чех да отразява удар на Шулп, а след удара на Джейми Варди топката срещна левия стълб на вратата на Арсенал.

Лестър успя да поведе в резултата в 13-та минута, когато Джейми Варди получи дълъг извеждащ пас. 28-годишният нападател излезе сам срещу Петър Чех и отблизо изпрати топката във вратата му.

Арсенал можеше бързо да изравни резултата в 16-та минута, когато Алексис Санчес комбинира с Тио Уолкът, който стреля, но Каспер Шмайхел успя да спаси.

Джейми Варди бе на път да реализира своя втори гол в срещата в 18-та минута, когато стреля с глава, но топката срещна напречната греда на вратата на Петър Чех.

Арсенал успя да изравни в следващата контраатака. Санти Касорла пусна отличен извеждащ пас към Тио Уолкът, който излезе сам срещу Каспер Шмайхел и не пропусна да реализира.

Матийо Фламини получи контузия в 20-та минута и бе сменен принудително от Микел Артета.

Арсенал обърна развоя на срещата в 33-та минута, когато Алексис Санчес отбеляза своя първи гол от началото на сезона. Удар на Тио Уолкът бе блокиран от Де Лает, след което чилиецът отблизо изпрати топката във вратата на Шмайхел.

Арсенал вкара трети гол в 58-та минута, когато Месут Йозил с много хубав пас сложи топката на главата на Алексис Санчес, който я изпрати във вратата на Каспер Шмайхел. Датският вратар излезе в опит да боксира топката, но бе изпреварен от чилийския футболист.

Алексис Санчес оформи своя хеттрик в 81-та минута, когато с далечен удар изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Шмайхел, който бе изключително неубедителен в ситуацията.

Петър Чех действа решаващо в 84-та минута, когато отрази удар на Рияд Марез.

Лестър успя да отбележи втори гол в 88-та минута. Първо Крамарич направи невероятен пропуск отблизо, но при добавката Варди успя да реализира за 2:4.

Оливие Жиру оформи крайния резултат в срещата в добавеното време на мача, когато не пропусна отблизо да изпрати топката за пети път във вратата на Каспер Шмайхел.

Изразителната победа изкачи Арсенал на четвъртото място. Тимът на Арсен Венгер има 13 точки и е на 3 от лидера Манчестър Юнайтед. Лестър е с 12 точки на шестата позиция.