Хъл Сити е последният нов участник в Премиършип. Това стана факт след победата над Шефилд Уензди в плейофа за влизане в елита на "Уембли" и така стотиците милиони паунда са за "тигрите", които пак се завръщат сред най-добрите. 

Победата беше минимална, но напълно достатъчна - 1:0 за момчетата на Стив Брус. А това беше най-малкото, с което "кукумявките" се отърваха и трябва да благодарят на вратаря си Киърън Уестууд, че доста по-рано не бяха отказани от битката. 

Иначе мачът започна равностойно и двата тима не искаха да грешат, предвид залога. Първият шанс се откри пред Шефилд, като в 16-та минута Сам Хътчинсън стреля опасно от пряк свободен удар, но не опъна мрежата. 

Най-спорната ситуация в този мач дойде в 29-та минута. Тогава "тигрите" претендираха за дузпа заради игра с ръка на Киърън Лий на голлинията след два удара, последният от които беше спорният. Той беше на Майкъл Доусън, а реферът прецени, че Лий не е играл с ръка и не даде нищо. 

Натискът на Хъл Сити продължи и още на два пъти играчите на тима можеха да се разпишат. И двата пъти Мохамед Диаме беше в основата на заплахата. Първо ударът му беше избит с рамо от Уестууд, а в 39-та минута той тресна и страничната греда. 

По-чистите положения за Хъл продължиха и след почивката. В 53-та минута Майкъл Доусън се озова на стрелкова позиция във вратарското поле и изстреля истински снаряд, но пак Уестууд беше непоколебим и спаси. 

Само пет минути след това Моузес Одубаджо направи един от многобройните си пробиви по десния фланг и намери перфектно Анди Робинсън сам срещу вратаря. Съотборникът му обаче стреля над вратата от тази чиста позиция. 

Този натиск на Сити обаче нямаше как да не се превърне в гол. В 72-та минута постоянството беше ознаменувано с попадение. То беше истински шедьовър и беше дело на Мохамед Диаме. Той получи топката на около 25 метра от вратата, нагласи си я удобно и я прати в далечния ъгъл на вратаря, който само я отклони с милиметри, но недостатъчно. 

След това попадение инициативата мина при "кукумявките", защото те вече нямаше какво да губят. Това отвори пространства в отбраната им, но Одубаджо и Диаме не се възползваха от тях. А щурмът на Уензди стана жесток в последните секунди на мача. 

Тогава играчите от Шефилд претендираха за дузпа за игра с ръка на Майкъл Доусън в наказателното поле, но реферът не видя такава и в крайна сметка повече голове не паднаха и Хъл отново е в Премиършип.