Саидо Бераино донесе победата за Уест Бромич Албиън с 1:0 срещу Астън Вила в мидландското дерби от шестия кръг на Премиършип, което се игра на „Вила Парк“. По този начин „дроздовете“ записаха втора победа в последните три мача.

Гостите можеха да поведат още във 2-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Астън Вила Хосе Рондон стреля с глава, но Брад Гузан успя да спаси.

Пет минути по-късно отново се стигна до сериозно разбръкване в наказателното поле на Астън Вила, но Гузан отново спаси.

Единственото попадение в срещата падна в 39-та минута, когато Джеймс Морисън отправи удар от границата на наказателното поле на Астън Вила, а Саидо Бераино сложи крака си и по този начин отклони топката и я прати във вратата на Брад Гузан.

През второто полувреме Уест Бромич Албиън успя да удържи хаотичния натиск на домакините.

Уест Бромич Албиън се изкачи на десета позиция с 8 точки, а Астън Вила е седемнадесети с 4 точки.

Суонси и Евертън не успяха да си отбележат гол - 0:0. „Карамелите“ завършиха мача с човек по-малко, след като Кевин Миралас, който влезе във втората минута на добавеното време на мача бе изгонен в четвъртата минута с директен червен картон.

Лестър Сити измъкна бойко равенство 2:2 в гостуване на Стоук Сити и увеличи аванса си на второто място в генералното класиране на английското първенство по футбол. "Лисиците" изостават с три точки от лидера Манчестър Сити и водят с две пред Манчестър Юнайтед, но и двата отбора все още не са играли мачовете си от шестия кръг.

Боян Къркич в 13-ата минута и Джонатан Уотърс в 20-ата дадоха аванс от два гола на домакините от Стоук, но Рияд Марез намали от дузпа шест минути след полувремето, а Джейми Варди изравни за крайното 2:2 в 69-ата.

С това Лестър остана непобеден от началото на сезона и продължава да бъде една от приятните изненади във Висшата лига. Стоук Сити все още няма победа след първите шест кръга и е с едва 3 точки.