Арсенал постигна трета поредна победа в английското първенство, след като спечели с 4:1 гостуването си на Хъл Сити от петия кръг на Премиършип.

Арсенал поведе с 1:0 в 17-та минута. Тио Уолкът отправи техничен удар, но вратарят Якупович успя да избие. Отбитата топка стигна до Алекс Иуоби, който стреля, а кълбото се отклони в крака на Алекс Санчес преди да влети във вратата на Хъл Сити.

Гостите продължиха да доминират и в 27-та минута Ектор Бейерин центрира в наказателното поле на Хъл, след което Иуоби стреля, но Якупович спаси, а след това при добавката Месут Йозил стреля над напречната греда в аут.

Арсенал получи правото да изпълни дузпа в 40-та минута. Тио Уолкът подаде към Алекс Иуоби, който стреля, а Джейк Ливърмор изби топката с ръка и съдията Ийст свири дузпа за „топчиите“. Алексис Санчес стреля в долния десен ъгъл на вратата на Хъл Сити, но Якупович спаси.

Арсенал удвои своята преднина в 55-та минута. Лондончани организираха чудесна атака. Иуоби с пета подаде към Тио Уолкът, който изскочи сам срещу Якупович и го прехвърли, а Магуайър се опита да избие топката, но не успя.

Хъл Сити получи правото да изпълни дузпа, след като Райън Мейсън пусна извеждащ пас към Диомерси Мбокани, който бе изскочи сам срещу Петър Чех, а вратарят на Арсенал повали нападателя на домакините и съдията посочи бялата точка в 78-та минута. Наказателният удар бе реализиран от Робърт Снодграс в 79-та минута.

Арсенал поведе с 3:1 в 83-та минута. Алексис Санчес пусна към Тио Уолкът, който навлезе в наказателното поле, но не успя да нанесе завършващ удар, а топката се върна в чилиеца, който не пропусна да отбележи своя втори гол в мача.

Арсенал вкара четвърти гол във втората минута на добавеното време на мача, когато Гранит Джака отбеляза много красив гол с далечен удар.

Арсенал събра актив от 10 точки, а Хъл Сити е със 7, след като претърпя второ поражение от началото на сезон.

Уест Бромич Албиън победи с 4:2 Уест Хем в друг мач от петия кръг на Премиършип.

Насер Шадли изведе домакините напред в резултата с гол от дузпа в 8-та минута.

Соломон Рондон удвои преднината на Уест Бромич в 37-та минута.

Джеймс МакКлийн вкара в 44-та минута за 3:0.

Насер Шадли вкара втория си гол в мача в 56-та минута и направи резултата 4:0.

Михаил Антонио намали пасива на „чуковете“ в 61-та минута.

Лансини реализира в 65-та минута отсъдената дузпа в полза на лондончани.

Уест Хем е с едва 3 точки и претърпя трета поредна загуба, докато Уест Бромич събра актив от 7 точки.