Новият мениджър на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали универсалността на своя футболист Фернандиньо, който според испанеца може да играе на 10 различни позиции.

До момента Фернандиньо играеше в халфовата линия на тима, но според Гуардиола това може да се промени през новия сезон.

"Мисля, че Фернандиньо може да играе на 10 позиции. Той има качествата да играе навсякъде. Той е бърз, повратлив, толкова интелигентен, агресивен и силен във въздуха", сподели Пеп.

"Той може да играе като централен защитник. Има качествата да започва атаките. Мислим, че може да играе там. Харесвам халфове да играят като централни защитници, защото могат да правят добри пасове."

Гуардиола и преди е сменял позициите на играчите като най-пресния пример е от Байерн, където често ползва десният бек Филип Лам като централен полузащитник.

"Искам да благодаря толкова много на моите играчи за начина, по който тренират и начина, по който се опитват да ме разберат. Всеки мениджър има своите собствени идеи. Това е всичко. За треньорите е невъзможно да постигнат победа, ако играчът не го иска, но това не е случаят - те са страхотни хора и страхотни играчи", допълни Гуардиола.