Агентът на Яя Туре, Дмитрий Селюк нападна мениджъра на Манчестър Сити Мануел Пелегрини, спортният директор на клуба Чики Бегиристайн и изпълнителният директор Феран Сориано.

„Пелегрини е добър човек, но е много слаб мениджър“, коментира Селюк.

„В клуба има хора, които трябва да понесат отговорността си за трансферите, които направиха. Хора, които се провалиха и дадоха милиони за играчи като Стеван Йоветич, който в последствие отпадна от състава за Шампионска лига“, добави агентът на Яя Туре, като по този начин директно нападна Чики Бегиристайн и Феран Сориано.

„Работата на тези хора е много посредствена и те са длъжни да поемат своята отговорност, защото са виновни за слабото представяне на отбора през настоящия сезон“, добави Селюк.

„Проблемът на Манчестър Сити е, че Пелегрини иска всичко от Туре. Яя няма как да играе в дефанзивен план, в същото време да прави асистенции и също така да вкарва. Ако Сити иска да продаде Туре, то това ще стане факт. Към Яя има запитване от двата най-големи отбора в света. Ако Сити обяви, че го продава, Туре ще има нов отбор до 24 часа“, каза още Дмитрий Селюк.