Легендата на ЦСКА Ради Здравков заяви, че състоянието, в което се намира клубът сега е болна тема за хиляди привърженици. Здравков бе във фокуса на рубриката на Ники Кънчев шоу и Gong.bg - „Червени легенди“ - като обширно коментира всички по-актуални теми около тима от Българска армия.

„ЦСКА е болна тема за хиляди привърженици, защото не се знае какво ще се прави. Има три варианта в медиите – сливане, оздравяване и създаване на нов клуб. Някой трябва да каже какви са плюсовете и минусите навсякъде. Тази неяснота създава противоречие между всички. Един клуб се гради и на феновете, и на историята. Хората, които имат намерения към ЦСКА, трябва да анализират ситуацията и да кажат какво е най-доброто. За мен – това е оздравяването. Има начини и форми. Може утопично да звучи, но защо не се поеме акция всички фенове всеки месец да отделят по 10 лева за ЦСКА, но да се намери начин как да се внасят тези пари и да се знае къде отиват тези 10 лева. Това с акциите се провали, защото хората нямаха доверие към Томов. Това са фактите“, започна Здравков.

„Аз като фен на ЦСКА ми се иска отборът да е в А група по най-бързия начин, но като човек част от отбора, не искам историята да се загуби“, каза Здравков.

„Феновете ги боли. Разбирам ги. Но да търсят отговорност от там, от където трябва да се търси. Не мисля, че БФС е най-виновен в този случай. Мисля, че това са хората, управлявали клуба в последните две години“.

Запитан за собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, Здравков обясни: „Знам, че Домусчиев е цесекар. Явно е преценил така, да бъде в Лудогорец. Това е бизнес. Знам, че имало възможност да се върне в ЦСКА, но така е станало“.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS