Мирното шествие, организирано от феновете на ЦСКА, премина, а привържениците призоваха за справедливост за клуба. Хиляди „армейци“ се събраха пред Нaродното събрание, а сред присъстващите се откроиха имената на естрадната певица Йорданка Христова, Владимир Манчев, Ивайло Манджуков, на спортния директор на тима Пламен Марков, на треньора Христо Янев и много други. Всички те заявиха желание за спасението на „червения тим“, който се намира в производство по несъстоятелност.

Самите мероприятията за спасяването на ЦСКА започнаха по обяд. Около 2000 души се бяха събрали на стадион „Българска армия“, а феновете в Сектор Г издигнаха голям транспарант: „Не може да убиете хегемона на българския футбол“.

След като известно време запалянковците скандираха известни рефрени от своя репертоар, както и след представяне на отборите на ЦСКА в различните спортове, започна и двустранната игра, която бе организирана на мястото на мача с Витоша Бистрица. Както е известно, „бистришките тигри“ отказаха участие в двубоя и така бе присъдена служебна победа на „червените“.

В демонстративния мач представителният състав на ЦСКА бе разделен на два отбора – едните играеха в червени екипи, а другите в черни. Двубоят бе спечелен от „черните“, които макар и първоначално да изоставаха в резултата, стигнаха до пълен обрат. Първо Момчил Цветанов изведе „червените“ напред, а малко след това Преслав Йорданов изравни. В последствие същият играч отбеляза за 2:1, а крайното 3:1 оформи Николай Цветков.

На почивката на мача бе почетена и паметта на легендарния играч на ЦСКА Димитър Миланов - Пижо, чиято рождена дата се отбелязва днес. 

СНИМКИ от събитието може да намерите ТУК!

По време на демонстративния двубой феновете на няколко пъти скандираха обидни фрази срещу Българския футболен съюз и министър председателя Бойко Борисов.

Същевременно по-рано премиерът заяви, че дълговете на ЦСКА няма как да бъдат опростени. На свой ред, Васил Божков отново изрази желание да се завърне в клуба, засвидетелствайки готовност да налее  30 милиона лева в идните 5 години.

Около 16 часа започна и мирното шествие на феновете на ЦСКА, които стигнаха до Парламента. Там хиляди привърженици, след които известната естрадна певица Йорданка Христова, Ивайло Маджуков, треньорът на ЦСКА Христо Янев, Владимир Манчев и други, засвидетелстваха желанието си за спасение на клуба, а след края на мероприятието спортният директор на ЦСКА Пламен Марков каза, че червената общност е показала, че е единна и това събитие го е доказало.

Привържениците призоваха за спарведливоста за ЦСКА, като бяха издигнали транспаранти с различни послания. Едни бяха насочени към Българския футболен съюз, други към доскорошния благодетел на тима Александър Томов, а трети към УЕФА.